В този материал обаче няма да говорим за депозити, а по-скоро за няколко необичайни начина за спестяване. Пари, които в бъдеще може да ползвате за финансиране на покупките за детето ви за първия училищен ден, за нов телефон, ремонт вкъщи или почивка.
Вижте ги:

365/366 лева за година

Младите хора са ъпгрейднали ритуала със събиране на монети в касичка и практикуват алтернативното спестяване на левчета. Те събират монетните левчета, които им попадат и не ги харчат за определен срок. Този тип спестяване е много актуален сред по-младите хора, защото не го усещат по джоба си. Левче на ден ще ви осигури 365 или 366 лева за годината, в зависимост от броя на дните. 671 лева за година Една стотинка, две стотинки, три стотинки и така до 3.65 лв. или 3.66 лв. При положение, че годината е високосна, подобно на 2016 г. ще можете да спестите точно 671.61 лв.

1378 лева за година

В рамките на една календарна година броят на седмиците е точно 52. При положение че в първата седмица пестите по 1 лев, във втората – 2, третата – 3 и т.н. до 52, в която ще заделите 52 лв., то в края на периода ще имате на разположение 1378 лв. - една прилична сума, с която ще може да отидете на почивка или просто да похарчите, както намерите за добре. 

Източник: Profit.bg.