Тази кампания ще се запомни с липсата на кандидати. Дай Боже да се запомни само с това, защото може да се случат и други по-лоши неща. Реално и преди ГЕРБ се чудеха така за президент и в крайна сметка взеха най-оборотния си министър. Това заяви в ефира на Нова телевизия социологът Първан Симеонов относно бъдещите избори. С него при Ани Цолова и Юлиян Константинов гостува и политологът Антон Тодоров.
„От Галъп говорим от край време, че ГЕРБ все още няма ясно решение и Бойко Борисов сам призна, че и той не е изключен като вариант. В момента мирише на голяма коалиция ГЕРБ-БСП. В такава страховита ситуация Борисов може да иска да преформатира кабинета. Може и нищо от това да не се случи, но витае във въздуха. Има шанс патриотите да са трети на тези избори”, каза социологът.
 
БСП е мъртва и това е най-хубавото събитие от миналата година. Няма да има коалиция ГЕРБ и БСП, защото БСП няма да има. Те нямат нито един кмет на областен град, това беше ритуално убийство. Борисов няма да е кандидат за президент на ГЕРБ на 100%, имам си свои информатори. На мен ми се въртят в главата един двама души. За мен Йорданка Фандъкова ще е кандидатът, тя излъчва мека сила. Изпълва на 99% критериите на един кандидат за президент. Аз съм убеден в своето си мнение”, отсече Тодоров.
 

Типаж като Йорданка Фандъкова би се възприел, защото изглежда екперимантално, ново и не е обвързано с корупция. Женското начало дава нещо по-спокойно и меко. Говореше се и за кмета на Бургас и за Томислав Дончев. Борисов не е изключен вариант, но не му се занимава толкова. За Маргарита Попова също се говори, ако трябва да съм честен. Лошото при нея е, че не е много популярна медиино”, заяви Първан Симеонов.
 
"Аз не мисля, че тази жена не е подходяща за каквото и да било. Надявам се, да не ви направя проблем, защото преди беше звъняла да се оплаква на друга водеща защо са ме канили”, сподели Тодоров.
 
"АБВ и БСП се събраха и това е плюс. Минус е обаче, че ген. Румен Радев е много неразпознаваем. Кандидатурата му успя да издразни Борисов. В лявото все пак има един сравнително сигурен ректорат, който едва ли ще успее да се пребори", смята Симеонов
 
Радев е много слаба кандидатура, за мен той и вицето му ще са като двойката от една снимка – Георги Гергов и Корнелия Нинова. Преди години Гергов казва, че БСП е умряла партия и никога няма да предаде СДС. Е, добре, като се умрели още тогава, какво прави при тях сега. Ген. Радев е бита карта от всякъде. ГЕРБ пак ще бие БСП като шкембе в дувар”, запита Тодоров.