Филмът "Тихият ангел", посветен на наричания "светецът от Байлово" дядо Добри, ще бъде окончателно завършен през август 2016 г. След това ще бъде показан на няколко фестивала и ще се завърти по кината през 2017 г.
"Тихият ангел" е филм на Неди Джон Крос. Продукцията е плод на двугодишните му усилия по снимане, монтиране, подбор на екипи и музиканти. Творбата на Крос е продуцирана от три държави.
 
Амбицията на режисьора, създал лентата за българския столетник, е да представи доброто лице на България пред света чрез историята на дядо Добри. Крос се надява повече хора да последват примера на светеца от Байлово.
 

Дядо Добри, не филмът, а целият дядо Добри мен ме промени уникално на 180 градуса, мога да кажа, с присъствието на този свят, с мисълта, с даването на хора, с взимането от хора... Искам хората, които гледат филма, да се замислят как живеем в този свят и как може да е, както е дядо Добри – само с любов, само с доброта, споделя Неди Джон Крос.
 
В "Тихият ангел" участват професионални актьори, хора от улицата, духовници, политици, музиканти. Зрителите за първи път ще видят на екран дъщерята на дядо Добри, която се появява във филма.
 
Дядо Добри от Байлово се превърна в жива икона на добротата и символ на човешката добродетел. Сега освен от графит и снимките към множеството статии за него и благотворителността, на която се е посветил, ликът му ще ни гледа и от киноекраните. А той е заслужил това със своята отдаденост на светли дела.
 
Източник: uspelite.bg