Кметът на Кале заяви, че мигрантското насилие в града е достигнало „неконтролируеми“ нива, а британски шофьори от своя страна повториха призива военни да бъдат разгърнати по улиците, пише Daily Express.
В интервю за френска телевизия, Наташа Бушар предупреди, че полицията е демотивирана и изтощена и не може повече да удържа мигрантските банди в раздирания от престъпления лагер, чието нарицателно е „Джунглата“.

При отделен призив влиятелната Road Haulage Association (Асоциация за пътен превоз на товари) предупреди, че продължаващия хаос има разрушителен ефект върху британската икономика, призовавайки президента на Франция Франсоа Оланд да изпрати армията.

Броят на мигрантите в Кале набъбна до над 9 хил. души, като от лагера излизат все по-ужасяващи истории за размера на насилието, което те предприемат в своите опити да стигнат до Великобритания.

Британски шофьори на камиони са били заплашвани от търсещи убежище, размахващи верижни триони, железни пръти и бетонни късове пред пристанището на града, което се описва като „военна зона“.

Говорейки пред френска телевизия г-жа Бушар предупреди: „Полицаите не са достатъчно и са изтощени“. „Вече мина година, откакто помолих да дойде армията. Няма система за мониторинг, нямаме представа кой пристига и кой напуска“, заяви тя.