Жителите на френския град Кале и околностите заявяват, че мигрантите атакуват редовно колите, преминаващи близо до пристанището, информира "Дейли Мейл". Жертвите на вандалските действия твърдят, че бежанците въобще не си правят труда да проверят дали в атакувания автомобил се возят и деца. Майла Майва твърди, че мигрантите са използвали ножове и бухалки, за да атакуват колата на неин роднина, публикувала е и снимки в социалните мрежи.
Жената е доведена сестра на мъж, чиято кола е претърпяла сериозни повреди след "среща" с бежанците в Кале.

Майла Майва е публикувала снимки във Фейсбук, за да покаже какво се е случило с автомобила и да предпази други хора. В същото време тя пише, че за поправянето на щетите ще са необходими около 450 лири.



Тя пише в социалната мрежа: Тръгваш си от работа и си атакуван от мигранти, които го правят заради удоволствието - това ме отвращава! Моля, внимавайте къде шофирате, за да не ви се случи и на вас това нещо. 

В същото време и много други местни хора също отправят предупреждения към шофьорите да избягват опасните места, особено ако в машините се намират също деца и жени.

Превод и редакция: БЛИЦ