"Информация, че Анита Мейзер е обвинена в убийство по непредпразливост по време на сексуален акт не излизала от официалните източници на разследването. Мотивите и причините за престъплението ще бъдат изяснени в тяхна пълнота в края на досъдебното производство". Това заяви говорителят на окръжната прокуратура във Варна Радослав Лазаров пред bTV.
"Тя самата е подала сигнала за смъртта. Част от онова, което тя е заявила пред разследващите е без процесуална стойност, поради което няма смисъл да бъде коментирано. Другата част от разказа й се покрива от следствената тайна. Въздържам се да коментирам тези обстоятелства. Мога да кажа, че тя изразява своята позиция за случилото се. 

На въпрос на водещия на "Тази сутрин" Антон Хекимян дали Анита Мейзер е признала за убийството, Лазаров бе лаконичен: "Не съм казал, че тя си признава. Тя има своята теория за случилото се. Разследването ще продължи поне 2 месеца. 

"Причините за настъпването на смъртта са обект на съдебно-медицинска експертиза. Искам да опровергая слуховете, че пострадалият е бил заклан. Няма подобно нещо. Публикациите, свързани с тази версия, са изцяло неистински", заяви категорично Радослав Лазаров.

"Едва след като разследването приключи може да коментираме какво се е случило. Реакцията на хората в състояние на стрес е различна, съответно и техните постъпки са различни. Взети са съответни проби, за да установим дали Анита Мейзер и мъжът й са действали под ефекта на някакви стимуланти".

"Липсват доказателства за съучастническа дейност. Взето е решение обвиняемата да бъде задържана за 72 часа. Прокуратурата ще поиска постоянен арест за Анита Мейзер. Наказанието, предвидено за престъплението, за което тя е обвинена, е от 2 до 8 години. Ако тя признае вината си, законодателят е предвидил облекчение при наказанието", завърши говорителят на прокуратурата във Варна.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТ В БЛИЦ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ОТ СТРАСТ ВЪВ ВАРНА