Премиерът Борисов и външният министър Митов сложиха точка на измислената истерия с отпращането на Абдулах Бююк от родината ни. Направиха го ясно и аргументирано. Държавническото решение предизвика масова психоза в медиите на Пркопоиев, а протестърите светкавично използваха момента, за да изпълзят от дупката на забравата. Скри се единствено Плевнелиев.
Имитацията на президент предпочете да избяга от парещата тема и за пореден път се скри зад желязната лейди Маргарита Попова. Бившата прокурорка не се уплаши да заеме позиция, за да спаси честта на институцията.

От какво се уплаши Плевнелиев?

Най-голямото му притеснение е, че телефонът му ще спре да звъни, когато след 5 месеца ще е аут от "Дондуков" 2.

За да се задържи в голямата игра, която минава през добре платена и спокойна дипломатическа служба, Плевнелиев е посветил цялото си внимание да не допусне грешка до края на жалкия му мандат. 

А ТОЙ ПРЕКРАСНО СЪЗНАВА, ЧЕ НЕ ГРЕШИ САМО КОГАТО МЪЛЧИ!

Другите важни "приоритети" на г-н Плевнелиев са как да настани най-близкото си обкръжение на сладки посланически длъжности, за да са му под ръка, когато се наложи.

С тази си мисия Плевнелиев се справи чудесно.

Така си със сигурност ще може да се обади на клиентелата си, когато от коленопреклонното му бръщолевене ще е останала само досадата и горчилката, че сме загубили поредните 5 години достойнство.

Ивайло КРАЧУНОВ