Аз вярвам на това, което направиха колегите в МВР. Бъчварова ме информира за екстрадирането на Абдуллах Бююк. Всичко друго действително е неприятно като усещане, затова че са действали на ръба на закона. Това заяви премиерът Бойко Борисов в сутрешния блок на Нова тв по повод извеждането на Бююк в Турция.
„25 хиляди души сме върнали от турската граница – всички са върнати по идентичен начин: спираме, връщаме. Просто там е война. В България буквално няма на къде да се „изтичат” влезлите мигранти”, така премиерът описа ситуацията на българо-турската граница. 

„В тази ситуация, когато ние сме изправени пред една сериозна криза между Турция и ЕС, където всеки ден се оправят тежки закани, аз съм изключително притеснен за това, от което може да очаква България. И ние се опитваме да градим възможно най-добри отношения. Мигрантската вълна не трябва да я допуснем да влезе в България. Бююк е само един от 25 хиляди случай”, заяви Борисов и се казани, че Бъчварова прави проверка и ако трябва ще има уволнения.

Попитан дали ще бъдат върнати и други хора в Турция, премиерът заяви единствено: „Има наредби!”.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!