Нападателите на световноизвестната оперна певица Веселина Кацарова в Австрия са били двама бежанци. Българката, която живее в Швейцария, е била в Инсбрук за участие в музикален фестивал.
Нападателите я пресрещнали, докато се прибирала към хотела си след репетиция, и са опитали да откраднат дамската й чанта.
 
В момента Веселина Кацарова е в дома си в Швейцария и се възстановява.
 
В изявлението на Фестивала за старинна музика в Инсбрук не се дават детайли за нараняванията на българското мецосопрано, но се казва, че нейното състояние се подобрява, пише ABC.
 
"Добре съм, вкъщи съм си. Имам сериозна рана на главата, но повече се притеснявам за болния си баща в Стара Загора. Казах на майка ми, но него не исках да го притеснявам с това", e обяснила Кацарова.
 
По думите й двамата нападатели са били арабски бежанци, на възраст между 20 и 25 години.
 
"Отидох в полицията и пуснах жалба. Казаха, че всеки втори ден е нападана по някоя жена. Добре, че в Швейцария няма такива работи”, каза още Кацарова и добави, че я е спасило само това, че е оперна певица и има изнесен глас, с който е изплашила своите нападатели, допълва изданието.
 
Веселина Кацарова е била избрана за ролята на Фидалма в операта “Тайният брак” от Доменико Чимароза. Сега ролята ще бъде изпълнена от Лориана Кастелано, съобщава още  ABC.