Финансовата полиция на Гърция предупреждава клиентите да изискват и пазят касовия бон при покупки. Екипи от финансови инспектори и полицаи извършват проверки не само на собствениците на търговски обекти, но и на клиентите. Пред магазини, хотели дори и заведения за обществено хранене има инспектори. 
Неимоверно високи са глобите за търговци и хотелиери. За услуги и покупки на стойност над 500 евро, за които не е издаден касов бон, вече отнемат лиценза за няколко дни, а след това за година. 

Глоби се налагат и на клиентите, които пазаруват на по-ниски цени и не изискват документ за покупката. В магазини и заведения задължително поставиха надписи на няколко езика, които информират чужденците за глобата, ако пазаруват без касов документ. 

На фокус са туристически райони. Министерството на финансите в Атина разпореди проверки и в нощните заведения, където досега са регистрирани повечето нарушения и укриване на приходи. 

Финансовата полиция продължава проверките и за нелегално внесените пос терминали, с които гърците са укривали данъци, като се предполага, че има още много които се използват, уточнява в. Български новини.