Очевидци разказаха нови кошмарни подробности за трагедията, разиграла се на плажа Нестинарка, за която БЛИЦ информира вчера. 67-годишният Янко е бил с близки в неохраняема зона. Със сина си влиза във водата, казва, че му е лошо, изваждат го, оказват му първа помощ, линейката обаче закъснява фатално дълго. Човекът си глътнал езика, хората му го извадили. После пак го глътнал и пак го извадили, но той вече издъхнал.
"Обаждахме се 5 пъти - казват тръгнали са, и никой не тръгва.", разказва очевидка от мястото. 

Линейката се забавила, защото хората били заети, бил отговорът.

Не е важно колко линейки имаме а колко екипа, отговаря медицинска служителка. В Созопол всички линейки били заети и викали такива от Турция, става ясно на мястото.

"Ако бяха дошли за 15 минути, щеше да е жив.", разказват очевидците пред Нова тв.

Тялото на човека остава на плажа 5 часа. Специалната линейка е една и тя също не може да стигне до мястото.

В 10.40 е подаден първият сигнал, че на човека му е лошо, служителите искат време за предаване на втория сигнал. Закъснява с по-малко от 40 минути, казват от министерството. Повече от час е било закъснението обаче според хората на мястото.

Оказва се, че в Царево, Приморско и Созопол са филиалите с екипи, които могат да се отзоват. "Опитваме се да правим всичко възможно, очакванията на хората са високи, можете да разчитате на спешна помощ, другите случаи са с хубав край, само този не е", казва човек от екипите. 

В същия ден имало пет случая на извозване на трупове. Екипите за цялото Южно Черноморие са само три, става ясно от репортажа.