Руската бойна авиация ще тренира в небето над Сърбия през есента, съобщи Ройтерс. В учението “Славянско братство 2016” през септември ще се включат също военновъздушните сили на Сърбия и Беларус.  Така Сърбия продължава деликатно да балансира между европейските си аспирации, партньорството с НАТО и датиращия от векове религиозен, етнически и политически съю с Русия, отбелязва Ройтерс.
През октомври пък ще има съвместни учения “Барс” на военновъздушните сили само на Русия и Сърбия. В тях ще се използват самолети Миг-29 и хеликоптери Ми-17, които Белград закупи от Москва. Сърбия деликатно балансира между партньорството с НАТО и това с Русия, пише Ройтерс. Руската армия ще победи британските сили при война, твърди доклад на военните на Великобритания, цитиран от в. “Дейли мейл”.

Руските оръжия са по-мощни от британските им аналози. Тактиките на Москва в заглушаване и хакерско нападение се описват като “истинска промяна на играта”. При сблъсък те ще намалят ефективността на авиацията на НАТО, умните муниции с GPS, както и уменията на войските на терен. Ако Лондон не инвестира в противотанкови оръжия, пехотата ще се окаже прегазена от руските танкове там, пише в доклада.