"Гошка, те идват за теб, за да те отвлекат." Такова анонимно обаждане получила 61-годишната Гошка Георгиева, която миналия понеделник спечели 67 милиона евро от испанската лотария. Това съобщи испанският вестник "АВС".
След телефонно предупреждение семейството на Гошка и съпруга и Марин изпаднало в ужас. Вероятно веднага след това се е взело решение да напусне спокойното градче Кинтанар дел Рей, където живее от 17 години.

В момента селището е като врящ кошер. Из улиците кръстосват коли на медии, появили се подозрителни физиономии. Репортери разпитват минувачите. Те не са особено отзивчиви, защото са чули, че трошачите на кости, както са наричани мутрите на страшилището от иберийския ъндърграунд Иво ел Беро, също са се заинтересували от милионите.

Помежду си местните ожесточено коментират съдбата на българската фамилия. Надяват се Гошка и близките й да са успели да се изплъзнат от ръцете на трошачите. И се оглеждат боязливо към непознатите хора, появили се в Кинтанар дел Рей.

След появата на съмнителните лица из града рязко са скочили битовите престъпления, отчитат в местната управа. Все повече граждани на доскоро спокойното градче, се оплакват, че са станали жертва на грабеж.

Първоначално в Кинтанар дел Рей смятаха, че Гошка и семейството й са отишли да празнуват на плажовете край Барселона и ще се върнат, когато премине медийния шум. Сега обаче всички са убедени, че Гошка се е покрила заради интереса на мафията. 

Според едни милионерската фамилия заминала за Азия или Америка. Според други са се покрили в къщата на техен приятел, а според трети са си у дома, но ги е страх да се покажат и затова не отварят на никого.

Пратеникът на вестника на градчето, в което живее милионерката, разказва за последните часове, в които тя е била видяна. След като телевизия "Кастиля-Ла Манча" успя да заснеме паметния момент, в който Гошка разбира, че е станала мултимилионер, веднага била засилена охраната на една от местните банки. Малко по-късно пристигнала бронирана кола с инкасо.

Това се случва в понеделник, а на следващия ден Гошка и мъжът й са забелязани за последно. Заедно с банкови служители  и представители на лотарията "Ла Примитива" отишли при нотариус, където са оформени документите по прехвърлянето на парите в сметката на българката. След транзакцията всички влезли в съседния бар и се почерпили.

От този момент никой не е мяркал член на милионерската фамилия, предаде България Днес.