Официалният представител на външното министерство на Русия Мария Захарова публикува днес данни за военната операция на американската коалиция в района на сирийския град Манбидж. От 19 юли досега самолети на САЩ и техни съюзници са нанесли по градските квартали повече от 90 авиоудара.
В резултат на атаките са загинали стотици и са били ранени хиляди мирни граждани. И тази равносметка е само по първоначални данни. А на 28 юли по сметки на Захарова след бомбардировка на населения пункт Ал Гандур са загинали 28 души. Сред тях има и 7 деца, а 100 човека са били ранени, съобщи life.ru.
 
Последствията от бомбардировката потресли дори представителите на „умерената опозиция”. Видео, в това число и кадри с гибелта на деца, е невъзможно да се гледа. Ако нашите западни колеги, в това число и тези от Вашингтон, отново направят вчиско възможно, за да не забележат тези факти, то всякакви разговори за „спиране на кръвопролитията в Сирия” ще бъдат нелепи, написа на своята страница във Фейсбук Мария Захарова.


 
Представителят на външното министерство на Русия изрази надежда, че западните медии масово ще намерят сили да напишат за престъпленията на „умерената опозиция” и за източниците на нейното финансиране.
 
Превод и редакция: БЛИЦ