Президентът на Русия Владимир Путин участва в тържествените мероприятия по случай Деня на Военноморския флот на Русия в Санкт Петербург. В рамките на тържествата Путин се качи на крайцера „Аврора”.
Президентът на Русия Владимир Путин посети крайцера „Аврора”, който е закотвен в Санкт Петербург след мащабна реконструкция. Визитата на държавния глава на кораба е по случай Деня на ВМФ. Путин пристигна на „Аврора” на катер.

До големия кораб руският президент пристигна на катера „Серафим Саровский”. На борда на „Аврора”, той огледа горната палуба и радио стаята. Командирът на крайцера Артьом Знаменщиков разказа на президента за хода на реконструкцията на кораба. Той представи на президента и концепцията за реконструкция на Нахимовското военноморско училище.
 
Денят на ВМФ на Русия се отбелязва в последната неделя на юли. Сегашната година е специална - съвпаднаха три юбилея: на 19 март се изпълниха 100 години от създаването на подводните сили, на 17 юли – 100 години морска авиация на ВМФ на Русия, а на 30 октомври се изпълниха 320 години на целия руски флот.

Крайцерът „Аврора” е исторически паметник, единственият кораб на руския флот, участвал в четири войни. След двугодишен ремонт през юли той се върна на вечната си стоянка В Санкт Петербург.
 
„Аврора” е пуснат на вода на 24 май 1900 година. Корабът е символ на революцията на болшевиките през октомври 1917 година. През 1948 година корабът приключва своята служба и е превърнат в музей.

Путин също участва в парада по случай празнуването на Деня на ВМФ. Той премина с катер покрай 16 бойни кораба, подводници,както и съдове за подкрепа, пуснали котва в Нева.