Вижте какво вещаят звездите за седмицата според хороскопа на Алена, публикуван във в. „Уикенд“.

Овен
Ще бъдете в добро настроение и ще заразявате околните с ентусиазма си. Ще получавате това, което искате, без да срещате кой знае какви спънки и ще имате възможности да се изявите – в работата или в някаква област, в която сте добри. Вероятността да бездействате и да скучаете наистина е много малка, но все пак не разчитайте само на случайността. За да се възползвате максимално от позитивните астрологични влияния, общувайте с повече хора, посещавайте места, на които не сте били преди и търсете начини да вършите интересни неща. Може да се запознаете с човек, който да ви заинтригува като приятел или в романтичен план.

Телец
Ако престанете да разчитате на сигурното и заложите на новото, дори на неизвестното, ще си помогнете сами и ще направите всекидневието си по-интересно. Ако искате да пробвате нещо различно, направете го. Ако ви хрумне някаква идея, обърнете й внимание. Събитията ще ви подтикват да бъдете верни на себе си и да казвате това, което мислите. Още в понеделник е възможно до вас да достигнат някакви новини. Каквито и промени да настъпят, те ще бъдат за добро, така че дори да ви сварят неподготвени или да не се случат както вие искате, приемете ги – животът знае по-добре от вас кога да ви поднесе изненада.

Близнаци
Добрата новина за вас е, че ще бъдете наясно със себе си и по-лесно ще правите избор. Когато се налага да решавате нещо, старайте се да не се вкарвате в рамки и клишета – повече вярвайте на интуицията си, а не слушайте хората. Вместо да претегляте „за“ или „против“, просто бъдете искрени – и със себе си, и с околните. Дори дадена ситуация да ви напомня някоя друга от миналото, това не значи, че всичко се повтаря, тъй като сега има шанс да постъпите другояче и съответно – да постигнете различен резултат. Възможности да споделяте мисли и впечатления с приятели и познати няма да ви липсват. Точно там ще бъдете във вихъра си.

Рак
Много от вас ще бъдат изправени пред предизвикателства. Не се безпокойте – това не означава, че ще се случи нещо лошо, а просто, че събитията са непредвидими и ще трябва да променяте плановете си съобразно с тях. Възможно е това да ви докара малко повече стрес. Не си правете стриктни планове и най-вече не се ядосвайте, ако нещата не се случват както сте решили. Периодът е доста благодатен за вас, що се отнася до пари и сделки. Ако получите предложение, обмислете го сериозно – по всяка вероятност ще се окаже изгодно. Не отлагайте уреждането на финансови въпроси. Сега е моментът да се заемете с тях – съветва в хороскопа си Алена.

Лъв
Предстоят ви приятни събития и позитивни емоции. Способността ви да се наслаждавате на живота ще се прояви с пълна сила, така че от колкото повече възможности за удоволствия и забавления се възползвате, толкова по-добре ще се чувствате. Периодът е много подходящ за установяване на нови контакти и запознанства – както в личен, така и в служебен план. Творческите начинания също ще се развиват благоприятно за вас, тъй като ще бъдете креативни и ще намирате все нови и нови начини да постигнете онова, което сте замислили. Звездите ще бъдат особено благосклонни към вас, що се отнася до срещи и комуникация.

Дева
Миналото и бъдещето по някакъв начин ще си дадат среща, за да прецените какво вече не ви е нужно, и да продължите напред. Разкритията, до които ще достигнете, ще ви озадачат, защото вероятно ще се окаже, че досега сте гледали на нещата твърде едностранчиво или просто не сте разполагали с цялата информация, за да си направите верни изводи. Най-големият подарък, който звездите ще ви направят, е възможността да разчупите малко мисленето си и да промените някои свои убеждения, които или са остарели, или просто не ви носят нищо добро. Би било чудесно, ако си помогнете, като се откриете повече към новото и непознатото.

Везни
Ще успеете да се насладите на спокойствие и на приятни преживявания. Изобщо няма нужда да се напрягате – каквото има да се случва, ще става лесно. В професионалния ви живот акцентът пада върху срещите, установяването на нови контакти и комуникацията. Периодът е много подходящ за организиране на събития, а ако работите за някаква кауза, сега лесно ще успявате да привлечете хора. Разчитайте повече на харизмата си – благодарение на нея ще постигате целите си без кой знае какви усилия. В личния ви живот всичко ще бъде нормално – ще се разбирате с човека до вас и общуването ще ви доставя удоволствие.

Скорпион
Препоръката към вас е да се концентрирате не върху проблемите и препятствията, а върху желанията си и възможностите да ги осъществите – такива ще има, само трябва да ги забележите. Може да стигнете до някакво осъзнаване, да ви осени идея или да проведете важен разговор. Ако се чудите дали дадено решение е правилно, преценете как се чувствате – ако изпитвате усещане за свобода и дишате леко, значи сте на прав път. Темата за кариерата и професионалната ви реализация ще излезе на преден план при много от вас и нищо чудно звездите да ви зарадват по някакъв начин – например да се изявите и да оберете заслужено овациите.

Стрелец
Много от вас ще бъдат обхванати от порив за приключение. Еднообразието ще ви отегчава и ще търсите начини да го избегнете по всякакъв начин – това важи както за работата, така и за свободното ви време. Вероятно ще пътувате, ще се отдадете на социален живот или ще си намерите някакво ново забавление. Вие сте хора, които слушат най-вече вътрешния си глас и правят това, което им душа иска – тези ваши наклонности ще се изявят особено ясно. Ще сте настроени авантюристично и няма да понесете някой да ви казва какво да правите. Това е ваше право, но все пак не се сърдете на хората в обкръжението си, които не са на същата вълна като вас.

Козирог
Ще му отпуснете края и ще си позволите повече развлечения и приятни занимания, вместо да мислите за работа и ангажименти. Ако сте си взели отпуск точно през тази седмица, улучили сте подходящ период – пътуванията, хубавите емоции и забавленията ще вървят ръка за ръка. Вероятно и ще харчите повече, но вие сте достатъчно разумни, така че ако и сега не прекалявате, това няма да се отрази зле на бюджета ви. Ако обаче не сте във ваканция, ще успеете да уредите някои финансови въпроси. Дори да сте срещали спънки и затруднения, сега има голям шанс нещата да се забързат и неочаквано да получите това, което искате.

Водолей
Интересните събития за вас ще бъдат в любовната сфера или ще касаят връзката ви с важен за вас човек. Като цяло периодът е чудесен за взаимоотношенията ви – и личните, и деловите, тъй като самите вие ще бъдете много добре настроени към околните и ще се стремите към близост и разбирателство. Тези от вас, които са свикнали да правят повече компромиси, трябва да имат едно наум – не бива да позволявате хармонията да се установява за сметка на собствените ви желания и потребности. Основната препоръка за вас е да бъдете такива, каквито сте. Старайте се да останете верни на себе си дори когато мислите за общото благо.

Риби
Ще изпитвате желание да мислите малко повече за себе си и да правите това, което ви се иска, вместо да се опитвате да угодите на другите или да спазвате някакви правила и норми. Продължавайте в този дух – дойде моментът да се глезите, да се забавлявате и да изразявате по подходящ начин това, което мислите и чувствате. Тези от вас, които се занимават с творчески дейности, ще бъдат във вихъра си – ще имат чудесни идеи и ще търсят пътища да ги реализират. За разлика от други периоди, когато сте били по-лабилни и колебливи, сега ще осъзнаете какво точно искате. Ако се стремите да реализирате конкретна цел, действайте – съветва Алена в хороскопа си.