След представянето на най-мощния роудстър от модела GT - R, още един представител обикаля пътищата леко прикрит. Често казано трудно можем да си представим типичен роудстър без кабрио версия. В името на модела ще я отличава добавката C Roadster, като за разлика от предходните кабриолети подобно на S Coupe, тя ще бъде с мек таван, пише mobile.bg.

Връщането към меките тавани стана съвсем наскоро и то бе главното решение в борбата с килограмите, която върви ръка за ръка с намалението на работните обеми на двигателите, за да имаме по-добро представяне на автомобилите. Това естествено не е единствената марка взела подобно решение и очакваме за в бъдеще да са все повече.

Според източници освен този модел, през следващата календарна година ще бъде предстваен и GT C Coupe, като и двата автомобила ще бъдат по-бюджетни версии на модела. Не очакваме да има друг агрегат, различен от 4.0-литровия V8 битурбо работещ с седемстепенната автоматична трансмисия, но очакваме към края на поколението да видим така мечтаната Black Series.