По адрес на „знаменосеца” на Републиканската партия на САЩ Доналд Тръмп нерядко звучат „съмнителни” и „истерични” обвинения, пише National Interest. Някои го наричат „скрит нацист”, както и „къртица” на Кремъл и руски агент.
Тези „нападки” срещу Тръмп не са нищо повече от проява на „нов маккартизъм”, твърди американското издание. „Особената ирония е тук, че либералните демократи, които станаха основна жертва на маккартизма в началото на Студената война, днес са негови основни проповедници”.
 
Обект на необоснованите обвинения кандидат-президентът на САЩ от Републиканската партия стана заради това, че със своите многобройни изказвания „разгневи пропагандистите на Студената война против Русия”, отбелязва National Interest.
 
Съществуват много причини Доналд Тръмп да не бъде обичан, признава изданието. „Но ние не трябва да позволяваме на представителите на новия маккартизъм да замразят дискусията за това, как ние трябва да градим отношенията си с Русия. Привържениците на суровата политическа линия, която се опитва да очерни Тръмп и другите поддръжници на помиряването, нанасят огромни вреди на своята страна”, подчертава National Interest.