В центъра на Ереван около резиденцията на президента на Армения на булевард „Баграмян” участник в акцията на протест се самозапали. Мъжът е на средна възраст. Той се е залял с бензини и си е драснал клечката.
Други демонстранти обаче са успели да го изгасят. Мъжът обаче сериозно е обгорял.
 
Протестите на опозицията в столицата на Армения продължават. Вчера до превзетото полицейско управление в Ереван снайперист уби полицай.
 
Безредиците започнаха след като група въоръжени поддръжници на арестувания радикален опозиционер Жирайр Сефилян на 17 юли превзеха управлението на полицията в Ереван и взеха заложници.  
 
По последни данни, въоръжената групировка, която вече две седмици е блокирала полицейското управление, е освободила всичките взети заложници.
 
Анаит Айтаян, прессекретар на министърана здравеопазването на Армения: „Лекарят Нораир Теванян и медицинската сестра Малина Маркарян успяха да напуснат сградата на патрулно-постоавата служба на полицията, когато са изнасяли ранен”.
 
По думите му, към момента всичките заложници вече са на свобода.
 
Престъпниците бяха взели в плен екип на Бърза помощ. В плен се оказаха двама лекари, фелдшер и медицинска сестра, пристигнали в сряда, за да оказват помощ на ранените.