Отглеждането на градина е едно от най-отблагодаряващите се хобита, но растенията могат да бъдат засегнати от много неща, с малка възможност да ги спасите, пише zajenata.bg.

Всеки път, когато си мисля за канела, аз веднага се сещам за сладките около Коледа. Но канелата наистина е невероятно полезна подправка, която има повече употреби, отколкото просто добавяне на аромат към любимите ви десерти и напитки.

Може би вече сте знаели всичко, но ето нещо което много малко хора знаят: можете да използвате канела за градинарство.  Да, знам, че звучи като лудост, но наистина можете да използвате канелата и тя ще ви помогне.

- Може би никога не сте чували за това заболяване, но може да сте го виждали ...


това са гъбички в почвата, които изглеждат като памук и  растат по стъблата на вашия разсад. Заразените растения все още може да покълнат обаче , това е само въпрос на дни, преди да станат на каша и да умрат. Това е мястото, където канелата идва на помощ.

Както се оказва, канелата има противогъбични свойства, така че е чудесно решение за поддържане на вашите растения. Просто поръсете канелата върху почвата (не се притеснявайте, ако попадне на някои от листата) и прекрасната подправката ще се заеме с работата да защитава мъниците в почвата.

- Вместо да купувате химични хормони за създаване на силни корени или вкореняван е, сложете канела на прясно отрязаното стебло, което ще вкоренявате. Гарантирано няма да изгние и мухляса, ще се вкорени безпроблемно.

- Както можете да се погрижите за вашите растения в градината, не забравяйте да се грижите и за вашите декоративни! Поръсете малко канела на върха на почвата на вашите стайни растения, за да ги предпазите от мухъл и плесен. Също така това ще ускори техния цъфтеж.

- Ако сложите пръчка канела в корените на орхидея ще подобрите условията за цъфтеж и много скоро ще се радвате на прекрасните й цветове.