36-годишният Делян Д., който снощи премаза с Аудито си две ученички, работи като таксиметров шофьор в Хасково. Това разкри пред БЛИЦ кметът на Клокотница Евгени Трендафилов. Именно от неговото село са били Никол и Даяна.
Той пристига на мястото на инцидента в първите минути и стои там с часове. "На края на силите си съм. Снощи от седем часа вечерта до днес, не съм спал. Вчера четири часа бях плътно до полицаите, стоях до труповете, предполагам, че разбирате какво ми е състоянието", признава Евгени Трендафилов.
 
Кметът на Клокотница успял да види и Делян Д. След инцидента.
 
"Аз го видях, напълно нормален изглеждаше, с него имаше момиче, седеше си съвсем спокойно. Днес разбирам, че е бил шофьор на такси. Трагедията е голяма за родителите на тези момичета, за нас също е трагедия. Днес обявих тридневен траур", каза още Евгени Трендафилов.
 
Приятел на Делян Д. твърди в сигнал до БЛИЦ, че Делян криел тъмна тайна от миналото си. Преди години баща му пробол майка му до смърт при скандал и това се отразило на психиката му. "Не мисля, че е вярно, изглеждаше ми напълно овладян и нормален, лично аз чувам от вас за такова убийство от миналото му", коментира кметът на Клокотница.
 
Жестоката катастрофа стана снощи на завой край ханче “Клокотница”. Черно Ауди, управлявано от 36-годишния Делян Д. поради движение с несъобразена скорост, е изгубил контрол на десен завой и е навлязъл в насрещното платно, където е ударил мотоциклета с девойките, съобщиха днес от полицията. Момичетата на 15 и 16 г. са починали на място.
 
Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ