Баща и син се разминаха с наказание по Закона по дребното хулиганство - до 15 денонощия задържане в ареста или глоба в размер до 500 лева за груба обида на служител на реда. Мярката е наложена на Николай Николов и баща му Божидар Димитров Николов от Районния съд в Сандански, съобщава struma.bg.
Според акта на 25 юли около 16.10 часа на ул. „Македония”, служителят на РУП в Сандански инспектор Цветелина Чамишка е забелязала лек автомобил да се движи в нарушение на Закона за движение по пътищата. Инспектор Чамишка е подала сигнал на водача на автомобила да спре. След като се е представила, тя е поискала документите за управление на МПС от водача Н. Николов.
 
Той е слязъл от автомобила и започнал да се държи агресивно с думите: „Каква си ти ма, какво искаш, защо ще ми пишеш акт”. Към мястото на проверка се присъединил и бащата Божидар Николов, който заплашил инспектор Чамишка с думите: „Знам що за стока си. Сега ще видиш, след 5 минути ще има жалба срещу теб”.
 
Б. Николов е докоснал по лявата ръка полицайката. На място е пристигнал автоконтрольорът Вакъвчиев, който съставил акт по УБДХ на Н. Николов и Б. Николов. Магистрат Ив. Филчев се произнесъл, че няма данни за извършено нарушение по УБДХ.
 
Това е втори инцидент в РУП - Сандански с агресия срещу униформен служител на МВР по време на изпълнение на служебните му задължения. В Районен съд - Сандански е вкаран обвинителен акт срещу Майра Жонусова, която има временна регистрация в с. Поленица. Тя нападнала полицай и удари с юмрук в корема. Обвинението срещу нея е за лека телесна повреда срещу длъжностно лица. Делото е насрочено за месец октомври тази година.