Канал 3 ще сезира в понеделник българската прокуратура заради извършен саботаж над прякото телевизионно излъчване на Събора на Българската социалистическа партия от Бузлуджа, днес 30 юли 2016 г. Това се съобщава на сайта на медията.
Ето какво обясняват от там:
 
„Телевизията разполагаше с цялата необходима техника за прякото предаване, която беше тествана многократно преди събитието. 20 минути след началото на прякото излъчване на Събора, сателитният сигнал беше заглушен. Въпреки многобройните опити, той да бъде възстановен, прякото предаване беше провалено умишлено. На помощ на Канал 3 се притекоха и колегите от БНТ с цялата си налична техника и експертиза, прякото предаване беше възстановена само за минути, след което отново беше сринато.
 
Броени дни преди Събора на Българската социалистическа партия конкурентна фирма за телевизионна продукция заплаши с провал събитието. Тази заплаха идва за втора поредна година, в която въпросната компания не сключва договор за телевизионни услуги, а като партньор е предпочетен Канал 3. За това има необходимите доказателства, с които ще бъде запозната прокуратурата. 
 
Канал 3 предава пряко събития от години и е партньор на редица обществени, спортни организации и политически партии. Канал 3 е коректен партньор, който не е подвеждал своите клиенти, които са са убедили, че телевизията разполага с отлични професионалисти, в които вярват и зрителите.
 
Канал 3 поднася извинение на многобройните си зрители и симпатизантите на БСП. Телевизията ще направи всичко възможно в следващите дни да отговори на огромния зрителски интерес с всички средства на новинарството и публицистиката.
 
Надяваме се правоохранителните органи на Република България да предприемат действия и да изяснят фактите и обстоятелствата около този инцидент. Прекъсване на телевизионен сигнал е не само неетично бизнес-поведение, но е и тежко посегателство върху свободата на словото и обществената сигурност”.