Райна си подари четиридневна екскурзия до Рим по случай успешно взетия изпит по испански език. Следващата седмица санданчанката  ще се потопи отново в дебрите на езика на Сервантес, за да овладее следващото ниво. Райна посети Вечния град, когато термометърът не слизаше от 40 градуса и със сигурност това бе най-топлата европейска столица по това време. Изпълнителката замина от България с дълъг списък със забележителности, които си беше наумила да види на всяка цена, предаде struma.bg.
Жаркото слънце не успя да спре запалената пътешественичка да види хубостите на Рим, като за целта излизаше от своя хотел в ранни зори и се прибираше в малките часове на нощта. Райна се похвали, че има над 1000 фотоса, запечатали това невероятно романтично пътешествие.
Певицата  успяла да види базиликата “Свети Петър” и Ватикана от птичи поглед, Моста на ангелите и замъка “Сан Анжело” Колизеума, Пантеона, най-емблематичните площади - Навона, Испания и Венеция, както и Трастеверe, най-живият и най-интернационалният стар римски квартал.
Специално за своята импровизирана фотосесия пред Фонтана ди Треви Райна станала в пет часа сутринта, а в шест вече позирала. 

Другото интересно място, което посетила, било Леден бар в сърцето на италианската столица. През тези четири дни Райна се потопила в кулинарното царство на италианската кухня, в която е влюбен целият свят. 

Нейното меню включвало вкусен италиански сладолед, пица, паста и морски дарове, гарнирани с червено вино.

Наред с екскурзиите и интензивния курс по испански език, Райна не е загърбила музиката и вече работи по нова попфолк песен, чиято премиера ще бъде за рождения й ден. В ход са и фолклорните проекти на изпълнителката. Певицата издаде, че до края на тази година смята да изненада своите почитатели с два албума.