Двете крадли, които БЛИЦ показа на видео как обират магазин в Карлово, са от близкото село Иганово. Майката се казва Невена Пенчева, а дъщеря й е на 23 години и се казва Ангелина. В Иганово обаче двете не са извършвали кражби. Ходили да тършуват магазините в Карлово, виждали ги да се връщат през нощта пеша до селото. 
Именно от един такъв обир е записът, който супермаркет в подбалканския град качи на стената си във фейсбук и БЛИЦ показа. На него се вижда как двете жени задигат хранителни продукти от магазина, а на излизане майката тършува в чантите на клиенти, които са ги оставили, за да пазаруват. 

В селото разказаха, че преди години били събирани пари за лечение на дъщерята Ангелина, която била болна. Станало обаче ясно, че събраните средства са дадени не за лечение, а са похарчени за други неща и благотворителността на местните секнала. 

До преди няколко години Невена Пенчева била женена за бивш полицай, но човекът, след като правил многократни опити да излекува клептоманията на съпругата си, и не успял, се развел и си заминал за родното Велико Търново. Така по стъпките на майката тръгнала и дъщерята. Двете не работят, не е ясно с какво точно преживяват. 

От полицията заявиха за БЛИЦ, че жените не са регистрирани при тях, но знаят за клептоманските им изпълнения и ще се заемат със случая. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ