Всеки работи и чака да дойде уикендът, но как прекарвате двата почивни дни може би казва нещо за това колко успели сте. Вижте 11 неща, които неуспелите хора имат склонност да правят през уикендите си, подбрани от Business Insider, и защо трябва да ги избягвате:
Те нямат план

Не всяка минута и всеки час от уикенда ви трябва да бъдат планирани, но е добре да имате идея като цяло за това какво искате да правите. Това ще ви позволи да разпределите времето си и може би да планирате забавни неща.

Те не намират време за любимите си хора

През напрегнатата работна седмица може да е трудно да намерите време за любимите си хора. Намерете време за това през уикенда.

Те позволяват на технологиите да поемат контрол

Оставете телефона си. Не гледайте служебната си поща и информирайте колегите си, че няма да отговаряте. Не се пристрастявайте към технологиите.

Те не се забавляват

Независимо дали разпускате сами или с приятели, трябва да вършите неща, които ви правят щастливи през почивните ви дни.

Те спят през цялото време

Може би сте употребили повече алкохол в петък вечер и се възстановявате. Може би просто сте много уморени. Във всеки случай спането по цял ден през уикендите може наистина да обърка съня ви през седмицата.

Трупат разходи

Цяла седмица се ограничавате, след което през уикенда харчите всичко. Защо пък да не се поглезите от време на време? Ако харчите прекалено много през уикендите за неща, от които нямате нужда, тогава е време да помислите за някои забавни опции, като посещения на местни атракции или безплатни местни събития.

Те не размишляват за нещата от живота

По време на натоварената седмица може би е трудно да отделяте време, за да мислите за живота и целите си. Важно е да си сверявате часовника от време на време.

Те не могат да спрат да мислят за работа

Страхотна идея е в петъците да си изготвяте програма за следващия понеделник. Да си подготвен е страхотно; да си работохолик не е. Отпуснете се малко в събота и неделя!

Мързелуват и после съжаляват

Разпускането през уикенда е страхотен начин да си починете. Ако обаче мързелувате прекалено много и пренебрегвате вършенето на важни домашни неща, тогава може би е добре да помислите как прекарвате уикендите си.

Те не се отпускат

В другия край на скалата са хората, които наблъскват прекалено много неща в програмата си за уикенда. За да бъдете продуктивни и успели на работа, е важно да използвате уикенда, за да презареждате батериите си. Ако имате прекалено много неща за вършене и никакво свободно време през уикендите, тогава никога няма да се почувствате отпочинали и освежени, което може да бъде пагубно за вашия успех.

Те не се подготвят за следващата седмица

Неделните вечери са идеалното време, за да планирате следващата седмица. Можете да си направите списък със задачи, да си прегледате календара или просто да помислите за това какво искате да постигнете в следващите дни. Неуспелите хора не правят нито едно от тези неща.