На салона в Москва в края на август ще бъде показана нова версия на култовия кабриолет ЗиЛ-410441, с което елитната съветска марка ще отбележи завръщането си на автомобилната сцена. Новината идва след неотдавнашното изявление на департамента по имуществото на руската столица, че не се предвижда "запазване на съществуващото производство и инсталиране на нови промишлени мощности на територията на АМО "ЗиЛ".

Според публикации в руската преса средствата за възраждането на предприятието, което догодина навършва 100 г., са набавени от частни инвеститори в началото на 2015-а. В заводския комплекс на бившия автомобилен гигант е започнало строителство на жилищни сгради, социална инфраструктура, спортни зали, храмов комплекс, административни здания и паркове, пише mobile.bg.

Официалното съобщение на компанията гласи, че на московския автосалон ще дебютира "четириместен кабриолет за разходки", който ще бъде "оригинален ЗиЛ до последното болтче". Вече е известно, че автомобилът ще получи тапицерия от вишневочервена кожа като на модела 117В от 1971 г., декорации от естествена дървесина и дори исторически оригинален килим, произведен специално за "Завод имени Лихачёва" от Либерецката килимарска фабрика.

Международното автомобилно изложение в Москва започва на 24 август и ще продължи до 4 септември.