Една от възможностите е премиерът Бойко Борисов да се кандидатира за президент. Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова пред БНТ. По думите й ГЕРБ се бавят с посочването на кандидата си, защото правителството има много работа с реформи и инициативи.
"Трябва да видим как през държавния глава да позиционираме държавата в Европа и света и как държавата трябва да стои в този доста дестабилизиран свят", каза още Бъчварова.

Тя посочи, че най-голямото притеснение за коалицията в началото са били президентските избори, но резултатите показват, че тя е сработена и "рисковете са по-малко от преди една година".

Относно антитерористичния закон вътрешният министър каза, че е бил направен, за да установи ангажиментите на всяка една институция при терористичен акт. По думите й този закон е полезен, защото регламентира опасността от тероризъм.

За притесненията, че законът ще застраши човешките права на гражданите Бъчварова заяви, че "жертвайки нещо от собствената си свобода и лично пространство всеки трябва да участва в този процес, иначе перспективата е ужасяваща".

Според нея не може без специални мерки и ограничения държавата да се справи с тероризма.

По повод посещението си в САЩ, Бъчварова коментира, че нито веднъж при някоя от срещите й никой не е коментирал темата за отношенията между България и Русия. Също така вътрешният министър се е договорил за "по-бързо прилагане на споразуменията за обмен на информацията, за да разберем бързо, кои са хората, които преминават през нашата територия".