Премиерът Бойко Борисов е предупредил министрите си да не искат повече пари, а да правят рокади във ведомствата си. Това стана ясно от публикуваната стенограма от заседанието на кабината в сряда. Поводът е решението за одобряване проект на Закон за храните, за което министърът на МОСВ Ивелина Василева обяснява, че "тази административна тежест, допълнителна, би означавала повече ресурс и административен, и финансов, което бих желала да бъде взето предвид при разработването на подзаконовата нормативна уредба към закона".  
"Ще си направите реорганизация и ще го направите. Не искам да чувам за повече пари за ресурси. Правите реорганизация и на базата на бюджетите се справяте", отсякъл премиерът. Той е обяснил, че правителството отпуска достатъчно пари за „за неща, които изникват допълнително”.

„Така и на МВР, и на ДАНС съм им казал да си направят реорганизация в едни от сферите, защото имат достатъчно хора там и като не им дадохме парите, те си я направиха. Така, че и вие на базата на възможностите си от администрацията правете поправки", посочил Борисов.

Още в сряда премиерът е заръчал на военния министър да изпрати още хора на границата. „Толкова е тежка ситуацията… Организирайте се с Бъчварова и с началник щаба, тези, които са там продължават, плюс още да се подготвят”, казва още Борисов.