Международната социална мрежа „Уикилийкс“ има на свое разположение още порции от електронните писма на сътрудниците на Националния комитет на Демократическата партия на САЩ, които бяха придобити от неизвестни хакери, предава ТАСС. Част от тази кореспонденция се отнася до президентския кандидат на партията Хилъри Клинтън. Това съобщи в интервю за телевизия CNN създателя на „сайта за изтичания“ Джулиан Асандж.
„Разполагаме с още материали свързани с президентската кампания на Клинтън“, заяви Асандж, отбелязвайки, че става въпрос за „извънредно интересни“ документи. Той не сподели кога организацията смята да публикува този архив, уточнява Фокус.

Създателят на „Уикилийкс“ също така отбеляза, че електронните системи на Демократическата, а и Републиканската партия в САЩ, са „уязвими като швейцарско сирене“, поради което кибератаки върху техните компютри са извършвани „в продължение на последните няколко години“.

Асандж за пореден път, че „Уикилийкс“ няма никакво отношение към самата атака, но отново отказа да разкрие източника на скандалните документи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ!