Името на социалната мрежа е Buddy, което преведено означава Приятелче. Създателят Янчо Краев иска неговата социална мрежа да се различава от останалите с начина, по който се предлага продуктът на отделния потребител. Затова решава, че в Бъди няма да има бутон „Харесвам“, предава БНТ.

Янчо Краев: "Ние го махнахме, защото смятаме, че е по-добре хората да се изразяват писмено, отколкото с някакакъв бутон."

В "Buddy" потребителите могат да споделят информация чрез функциите „Коя книга прочете последно?“ и „Каква забележителност посети последно?“. Могат да споделят със своите приятели също снимки и видео и да се поздравяват с песни. Янчо твърди, че това е единствената социална мрежа, която работи върху програми за социализиране на хората. Идеята е хората да се събират на живо, а не само пред компютъра.

Янчо Краев: "Единственото нещо, което не остарява, е връзката между хората. С годините тя става все по-силна, това искат хората - по-истинска връзка, и затова сме направили "Buddy".

Мечтата на младия специалист е да разработи и разшири социалната мрежа и да събере 1 милион потребители. За бъдещето си не мисли, защото, според неговите думи, то идва прекалено бързо.

Видео може да гледате тук