Двама крадци са откраднали кутията с дарения, предназначени за животоспасяваща операция на смъртоносно болен тинейджър, пише metro.co.uк.
Двамата крадци - жена и младо момче, бяха заснети от охранителни камери да влизат в магазина в Кент. Докато жената разсейва касиера, момчето грабва кутията с даренията и изсипва парите в раницата си.

Парите са били предназначени за 16-годишната Кели Търнър от Дувър, която има още две години живот след като й открили тумор.

Семейството на Кели се опитва да събере 1 милион паунда, за да плати за животоспасяваща операция в Ню Йорк. Собственикът на магазина Микин Пател е започнал кампания по набиране на средствата. След случката с крадците, той казва: "Направо побеснях, когато видях записите от камерите. Опитах се после да ги издиря из града, но не успях. Да бяха откраднали шоколад - голяма работа - но да обереш парите от кауза като тази е повече от отвратително."

Той добавя: "Ще започна кампанията отново. Като разбраха какво се е случило, много хора дойдоха и оставиха пари, вече има повече от откраднатото. Аз самият ще дам от себе си два пъти, колкото беше откраднатата сума."
Превод: БЛИЦ