Земеделецът Славко Василев и украинката Екатерина Буркова, които се събраха в предаване на Нова тв, вече се радват на малката Сияна. “Първите минути, в които акушерките ми дадоха бебето, бяха наистина вълшебни, изпитах щастието, неземната радост, за които само бях чувала от други майки.”

Това казва 25-годишната украинка Екатерина Буркова. Тя бе харесана от земеделеца Славко Василев в предаването “Фермер търси жена” по Нова телевизия миналата година. После двамата се ожениха и от десетина дни се радват на дъщеричка - малката Сияна. Двамата живеят в монтанското село Липен, пише "24 часа".

“Да се влюбиш в телевизионното студио, е много по- вълнуващо, отколкото на улицата. Въпреки че бях на показ пред зрителите от цяла България, търсех истинската любов”, обяснява Славко.

В сряда на 20 юли - десeт часа преди самият фермер да отпразнува рождения си ден, на бял свят идва дъщеричката им Сияна. Момиченцето тежи 2,900 кг и е високо 50 см. То проплака под грижите на акушер- гинеколога д-р Иван Кръстев в МБАЛ “Христо Ботев” във Враца. Двамата са много благодарни на персонала в родилното отделение за изключително топлите грижи и напътствия.

“Щастливи сме, вече вярваме в чудеса”, казват Катя и Славко. “Ние сме едно семейство, в което цари много обич, все едно цял живот бяхме чакали този миг. Всичко стана толкова естествено”, разказва за запознанството им Славко. Признава, че още докато разглжедал снимките на четирите кандидатки, които му изпратили от телевизията, той си харесал Катя от Одеса.

В шоуто устояли на всякакви изпитания, предвидени по регламент. Най-трудна за Катя била срещата с прасетата - познавала ги само от ранното си детство, по време на шоуто не предвидила реакциите им и много се уплашила.

Пристигнала у нас да следва ландшафтна архитектура. Катя обаче признава, че съвсем съзнателно си търсела и съпруг българин, за да остане в страната ни. Обикнала хората, гостоприемството им.

“Щом тръгваш да участваш в такова предаване, значи се надяваш да откриеш своя любим”, признава тя, макар че не предполагала такъв щастлив край. Дори по едно време всичко ѝ заприличало на игра.

“За пет дни пред камери е трудно да разбереш какво представлява един човек, но благодаря много на екипа, който беше приятелски настроен и ни позволи да се отпуснем и да бъдем себе си. Когато момичетата идваха във фермата, гледах Катя как се държи с родителите ми, с племенника ми и ми хареса. Беше нежна и любвеобилна”, разказва Славко.

Преди да започне телевизионното си приключение, той изпитвал леко недоверие, но се влюбил в Катя от пръв поглед, все пак бил с една искрица надежда. “Може би на финала, когато взех окончателното решение, почувствах, че точно тя е моето момиче.”

“След това някак естествено станахме гаджета. Но се виждахме само в събота и неделя, защото бях в селскостопанска кампания. Пътувах до София, постепенно зачестиха и идванията ѝ до моето село. Катя държеше да опознае моя начин на живот. Имахме два сериозни разговора. Питах я по кой път иска да поеме, тя сподели, че иска да има много деца.

Намерихме много общи неша. По- късно дойде и съмнението ѝ за бременност. Двете черти на теста ме накараха да бъда по-категоричен и да ѝ предложа брак”, разказва Славко. Тя пък сънувала, че това става в предаването на Гала “На кафе”, и той потърсил съдействие от Нова тв.

В изключително романтична атмосфера той поиска ръката ѝ със специално избран за нея пръстен в студиото на предаването на Гала. Силно развълнувана и със сълзи на очи, Катя прие романтичното предложение с категорично “Да”.

На 7 май двамата вдигнаха пищна сватба в комплекс “Аугуста” на брега на язовир “Огоста” в Монтана. На празненството дойдоха 220 гости от България и Украйна.

Сватбата уважи и кметът на Монтана Златко Живков, а за музикалните трели се грижеха оркестър от Стара Загора и духовата банда “Зелени дел” от квартал “Заножене” край Вършец.

От с. Липен до Монтана Славко и Катя се придвижиха с ултрамодерен трактор. Заради екстрите, които има, дори го наричат космически. Преотстъпи им го известна фирма. До гражданското обаче отидоха с файтон.

Двамата млади не пропуснали да се закълнат във вечна вярност и любов и пред Бога. В Лопушанския манастир ги венчал игуменът архимaндрит Христодул.

Фермата и нивите му са в село Липен. Той произвежда пшеница, царевица, ечемик, слънчоглед. Като повечето производители обаче изпитва и трудности. Сега му се налага да продаде модерна свинеферма с пречиствателна станция за отпадъците и автоматична фуражна кухня. Но не се оплаква. Казва, че двамата с Катя доказали, че за любовта няма граници.

“Повечето от приятелите на Катя са бесарабски българи, толкова са близо до нас. Възхищавам им се, че са съхранили традициите, че милеят за България”, споделя той.

Катя отдавна вече се е развъртяла в кухнята - приготвя бутерки и пелмени, борш и месни ястия, които той обожава. Тя самата харесва българската баница и качамака. Предпочитат по-чиста храна.