Порно звезда, която твърди, че й е забранено да се връща в родния Пакистан заради „секс сцени” в ислямска рокля, казва, че все още е правоверна мюсюлманка и се моли редовно – въпреки, че нейната работа може да е в конфликт с религията ѝ. Надя Али, която влязла първо в секс индустрията като екзотична танцьорка преди две години и половина, но след това станала ескорт, а в крайна сметка и порно звезда, признава, че се разкъсва между религията си и работата си, но е убедена, че тя е само поредната ѝ стъпка към пробива ѝ в модната индустрия.
25-годишната, която в момента живее в Лос Анджелис, но е родом от Пакистан, е работила като козметичка преди да навлезе в порно индустрията. Тя се решила на смяна на кариерата, след като научила, че ако танцува екзотични танци в хиджаб или шалове, ще успее да привлече милиони зрители. Сред противоречивите проекти, в които тя е участвала, е и филмът  за възрастни Жените от Близкия изток, който е рекламиран с репликата „Може и това да го е имало в порно колекцията на Осама бил Ладен”.
 
Надя казва в интервю за Refinery29: „Аз изповядвам исляма. Разбира се, че се разкъсвам между моята вяра и ежедневния ми живот, но кой не го прави?”. „Изповядвам исляма, защото той ми дава мир и насоки в живота – не, за да крада, а за да бъда скромна, щастлива и благодарна. Един от най-големите грехове е прелюбодейството, а повтарянето му многократно всеки ден - като ескорт - категорично няма да бъде простено. Аз съм напълно наясно с това, но продължавам да се моля. Също така вече не съм ескорт”, разказва още младата жена.
 
По думите на Надя, тя е израснала в „стриктна мюсюлманска общност”, но като дете тя винаги се е чувствала като аутсайдер. Животът ѝ се променил завинаги, когато един ден – насред финансовите ѝ проблеми като козметичка в Сан Франциско – един приятел я завел да работи като екзотична танцьорка. „Спечелих около 500 долара, бях много горда от себе си. Зарекох се никога повече да не се връщам към стария си живот. Чувството е сякаш продаваш фантазия, сякаш ще прибереш мъжа у дома си, но все пак не го правиш”, спомня си тя.
 
Надя признава, че се засяга, когато хората я критикуват заради избора ѝ на работа, но също така е щастлива, че е новаторка. „Някой трябва да направи промяната и да попромени някои неща. Ако трябва, ще го разяснявам отново и отново, докато е нужно. Това не ме тревожи. Тук съм и съм решена да променя нещата”, обяснява тя.