Полицията арестува Кристиян Гочев, който е заподозрян за двойното убийство на майка си и дядо си, близо до гората край с. Локорско след сигнал на местни хора. Психично болният мъж бе задържан в петък по обяд. По време на ареста си е бил чисто гол и спокоен.

“Беше неориентиран и не знаеше нито къде е, нито какво се случва”, каза полицай и обясни, че Гочев не е оказал никаква съпротива при задържането си. 27-годишният мъж не е бил въоръжен, както се предполагаше. Тялото му било цялото в драскотини от храстите. Според ченгета Гочев е прекарал нощта в гората до Локорско.

Именно от селото започна разплитането на жестокото убийство. В сряда вечерта в гората край селото овчар намерил панталони, в които била и личната карта на Гочев. Пастирът се обадил на полицията и униформени взели документа. На следващия ден отишли до адреса, изписан на личната карта, за да я върнат. Вратата обаче била заключена, както и облепена с тиксо. Още от входа пък се носела силна миризма на разложена човешка плът и заради това полицаите извикали ключар, който отворил.

Пред униформените се разкрила ужасяваща гледка. Цялата кухня на апартамента била в кръв. Зловещата воня на силно разложени трупове идвала от хола. Там полицаите открили 48-годишната Марияна и баща ѝ Валентин, на 79 г., зверски заклани. Телата им били завити с одеяла, а до тях имало парче кожа, изрязано от гърба на жената.

Полицаите веднага обявили Кристиян за общодържавно издирване като основен заподозрян. 27-годишният мъж е лекуван от параноидна шизофрения в клиниката в “Курило”. Имал и проблем с наркотиците. По информация на “24 часа” мъжът се е друсал с амфетамини. Не е изключено да е превъртял именно заради употребата им.

Действията му по време на убийството били хаотични и показвали брутална жестокост към жертвите му.

От огледа разследващи предполагат, че двойното убийство е станало в кухнята. Най-вероятно Кристиян е връхлетял първо на дядо си Валентин.

Гочев го е ръгал многократно с нож, клал го е и с мачете. Всичките ребра на мъжа са изпочупенизатова разследващите предполагат, че 27-годишният наркоман е скачал върху роднината си. В окото му пък било забито точило за ножове, а тялото е било завито с чаршаф. 

Най-вероятно след като е започнал да налага Валентин, Марияна е опитала да спре сина си, предполагат разследващи. В жесток пристъп на агресия Кристиян я пробол многократно, смазал дясната част на черепа ѝ и дори извадил дясното ѝ око и го сложил в буркан.

От врата на жената пък стърчал кухненски нож. Той бил забит от едната страна и излизал от другата. Парче кожа от гърба на Марияна пък било до трупа ѝ. “Отрязано е съвсем умишлено”, коментираха криминалисти.

По техни думи Кристиян е продължил да бие, коли и удря с множество предмети роднините си дори след като те издъхнали. Само по торса на жената има 6 прободни рани.

След като приключил с клането, Кристиян опитал да заличи следите си. Най-вероятно наркоманът е убил майка си и дядо си в кухнята, след което е преместил телата им в хола на семейното жилище.

Той е бил старателно почистен, най-вероятно с каналин. В стаята не е открита нито една капка кръв въпреки многото рани по двете тела. След като изчистил, Кристиян натопил в препарата мачете, френски ключ, ножове, чук и много други инструменти, с които се предполага, че е убил роднините си.

За да се разложат по-бързо телата им, 27-годишният наркоман включил в хола духалкакоято усилил на максимална топлина. Погрижил се и да не се разнесе миризмата, като залепил прозорците и вратите с тиксо.

Според запознати целта на наркомана е била телата да се разложат до такава степен, че да не си личат нараняванията по тях. Те обаче освен прободни рани имат и много счупени кости.

Майката и дядото на психично болния мъж са се страхували от него, казаха запознати с разследването. Стаята, в която двамата живеели, имала решетки, за да могат те да се заключват, след като влязат в нея. “Сигурно са го очаквали”, предполага разследващ.

Според полицаите двойното убийство е извършено в сряда вечерта. Около 18 ч съседи за последно видели дядото Валентин. По обяд на пазар бил забелязан и Кристиян.

Съседи разказаха, че винаги носел бира в ръка и имал отнесен поглед. Продавачка, от която мъжът си е купувал алкохол, дори каза, че се е страхувала от него.

“Идваше в 8 сутринта да си вземе кенче “Ариана” и изглеждаше неадекватен. Погледът му бе ужасяващ”, разказа момичето пред “24 часа”.

“Постоянно просеше пари от майка си и дядо си за бира, коментираха съседи. По думите им Кристиян бил безработен, имал приятелка, която била задържана 2 пъти за наркотици, и 4-годишно дете.

В блока, в който психично болният мъж убил роднините си, живее и вуйчо му. Вчера екип на “24 часа” позвъни на вратата, но след като видя журналисти, жена на средна възраст се скри и не пожела да коментира трагедията.

“В момента се установява точното здравословно състояние на Гочев, след което под надзора на Софийската градска прокуратура ще бъде разпоредено в какво заведение да бъде настанен”, обясни вчера шефът на СДВР Младен Маринов. Той уточни, че предстоят експертизи, които да докажат, че Кристиян е съпричастен към двойното убийство. “Вземаме мерки за неговата безопасност, тъй като състоянието, в което се намира, не му позволява да се грижи за себе си. Ще трябва да бъде настанен в съответното заведение”, каза Маринов и допълни, че към момента с него разговаряли психиатри.

“Видимо е здрав, но психологическото му състояние не е добро. Той не съдейства и не може да се води нормален разговор с него. Поне това показва пред нас и затова сме извикали специалисти, за да преценят до каква степен е реално това негово поведение”, заяви полицай №1 на София.

Източник: "24 часа"