Черно Ауди А6 с хасковска регистрация е убило на място двете деца с мотопед по пътя през Кенана в посока Е-80. Сигналът за зловещия инцидент е подаден на спешния телефон 112 в 18.10 часа днес, съобщава haskovo.net.
На този етап информацията е изключително оскъдна. Пътят е отцепен и не се допускат преминаващи и от двете страни на произшествието. На място са криминалисти, очаква се да пристигне и съдебният лекар д-р Христо Еленски.
 
По първоначална информация зад волана на Аудито бил 36-годишният Делян. Пред репортери той обясни, че се движел от града към международния път. Насреща му се появил мотопедът с двете деца, които нямали каски. Внезапно обаче мотопедът навлязъл в неговата лента за движение.
 
„Не разбрах какво става. Децата връхлетяха върху задната лява страна на колата”, притеснено разказа водачът на колата. От удара децата са изхвърлени в гората, но там полицията не допускаше никого.
 
Тестът не показа употреба на алкохол от 36-годишният шофьор. Нулев резултат показа и пробата на возещата се в Аудито млада жена.
 
Самоличността на децата засега не е установена. На място дойде и кметът на Клокотница Евгени Трендафилов с намерение да разпознае децата, които би могло са от селото. Униформените обаче не допуснаха и селския управник до мястото на тежката катастрофа.
 
Очаква се от полицията да изяснят причината за инцидента.