Невиждан екшън е станал днес в късния следобед в община Криводол, предаде BulNews.bg. Малко след 16.00 часа в кабинета на кмета на общината Петър Данчев нахлул общинският съветник и лидер на Реформаторския блок в града Христо Доков, популярен и като Ицо Доков. Местният политик започнал да заплашва кмета с „ликвидация“ и куп други обидни квалификации, като изрично го предупредил да „види какво ще стане пред тях тази вечер“.
След като излязъл от кабинета на Петър Данчев, той започнал да рита вратите на кабинетите и да троши каквото види в стаите на чиновниците.

Отвън съпругата му Миглена видяла зам.-кмета Дияна Милетиева, спряла колата си и я нападнала с бухалка. След първия удар в лявата й ръка, съпругът на общинарката скочил и бутнал нападателката, която ударила масата с чашата и напитките на семейството. През цялото време Миглена крещяла, че ще я ликвидира и изсипала още заплахи. Нападението е станало пред свидетели, които изумени наблюдавали агресивното поведение на съпругата на Доков.

Причината за агресивното поведение на Ицо Доков и негова съпруга е днешното уволнение на нейната сестра Албена Иванова. Дамата до днес е била зам.-кмет на община Криводол, но със заповед на кмета тя е освободена. До крайното решение се е стигнало след няколко груби нейни грешки, след които на общината са съставени актове за хиляди левове. Това е и причината Петър Данчев да вземе решение да се раздели с нея и в 16.05 часа да й връчи заповед за освобождаване. Веднага след уволнението й, тя се обадила на сестра си, която долетяла със съпруга си.

След екшъна Дияна Милетиева е със съмнение за счупена лява ръка. Веднага след нападението тя е подала сигнал на тел. 112 и полицията вече работи по случая. Кметът на Криводол Петър Данчев в момента е в адвокатска кантора във Враца и подготвя жалба срещу Ицо Доков.