Случайна свидетелка спасила дипломатическия служител Димитър Георгиев от горящата кола. Тя го видяла да лежи в канавката до автомобила си и го издърпала на безопасно разстояние.
Източници на БЛИЦ разкриват, че мъжът е опитвал до последно да каже, че вътре в колата е останала съпругата му. Заради нараняванията си обаче говорел нечленоразделно и не го разбрали. През това време автомобилът се запалил още повече и жената на Димитър Георгиев изгоряла жива.

Както БЛИЦ писа, дипломатическият служител пътувал заедно със съпругата си - руската гражданка Наталия Егорова около два часа тази нощ край Шумен.

Внезапно колата му се запалила, той спрял рязко и изхвърчал през предното стъкло. Жена му обаче била вързана с колан и останала прикована. Всичко се разиграло буквално за секунди.

"Повикана е линейка и кола на противопожарната служба. След като пламъците на горящата кола са угасени, вътре е открит трупът на Наталия Егорова. Предстои аутопсия на трупа, назначена е и автотехническа екпертиза", съобщават от Апелативна прокуратура - Варна.

Оттам не потвърждават изтеклата в медиите първоначална информация, че 44-годишната жена е била бременна. Това няма и как да бъде установено преди извършване на аутопсията.

Източниците на БЛИЦ разкриват, че самият Димитър Георгиев не е дипломат, а служител на Министерство на икономиката, изпратен на мисия в посолството ни в Москва.
 
Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ