Депутатите отхвърлиха предложения от бизнесмена Веселин Марешки референдум. Тъй като предложението за национално допитване не бе събрало достатъчно гласове - не му достигнаха 2600 подписа, за да задължи парламента да го проведе, той бе подложен на разискване в Народното събрание, съобщава "24 часа".
Първият въпрос от референдума бе "Ще въведе ли такава регулация на пазара на горива, която ще доведе до по-ниски цени", вторият въпрос бе "Едно лице да може да открива повече от четири аптеки", третият  - "да отпадне държавната субсидия за партиите", четвъртият - "броят на депутатите да падне от 240 на 120" и петият "да отпадне ли имунитета на народните представители". Тъй като някои въпроси вече бяха определени като противоконституционни бе предложено първия въпрос - за регулацията на пазара на горива да остане и да бъде гласуван самостоятелно. Идеята бе да се въведат максимални надценки в търговията с бензин и дизел. 

Депутатът Петър Славов пък предложи да се добави и регулация в режим на данъчните складове. В крайна сметка предложението за отделянето на първия въпрос не бе подкрепено, отхвърлен бе и като цяло и предложението за референдум на Веселин Марешки.

Минути след това Марешки обяви, че в най-скоро време ще започне събиране на подписи за референдум само по първия въпрос за въвеждане на регулация на пазара на горива, която ще доведе до по-ниски цени.