Четирима полицейски служители са задържани за участие в организирана престъпна група за каналджийство. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по време на брифинг във връзка с провелата се снощи специализирана акция в района на Калотина.
„Разследването на специализирана прокуратура касае престъпна дейност и действия на организирана престъпна група, състояща се и от полицейски служители. Разследването е започнало на 11 април тази година срещу организирана група, занимаваща се с нерегламентирано превеждане на лица през територията на страната“, поясни тя.
 
По думите ѝ в рамките на разследването са събрани доказателства, че лицата, които се занимават с тази престъпна дейност си плащат регулярно на полицейски служители. За случая вече са уведомени главният прокурор и министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. 

Предприети са действия по събиране на доказателства. Разследването е получило нова линия и са разпоредени СРС-та като е привлечена в разследването и Дирекция „Вътрешна сигурност“.
 
Вчера в 18.00 часа стартира специализирана полицейска операция. Има задържани 4 полицейски служители и са събрани множество доказателства“, каза още тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ