Лекарите предупреждават, че поради тези три причини трябва да се преобличате при всяко излизане от водата, пише zajenata.bg Вижте защо:
1. Възпаление на пикочния мехур
 
Резките промени в температурата, както е излизането от климатизирано пространство или влизане в студена вода могат да бъдат виновници за възпаление на пикочния мехур . А влажния бански е студен преди да изсъхне напълно.
 
Честото уриниране е първият симптом, който ще забележите. Лекарите препоръчват да пиете много течности, които биха изхвърлили бактериите, а горещият чай и пресните плодове и зеленчуци са винаги добре дошли.
 
2.Гъбични инфекции
 
Инфекции от този тип най-лесно може да се появят, ако се къпете в басейн. Най-застрашени са хората, които ядат много сладко, пият алкохол и имат отслабен имунитет, тъй като често са изложени на стрес.
 
Най-честите симптоми са зачервяването и сърбежа, а проблемът може да бъде решен само с подходяща терапия от антибиотици.
 
3. Възпаление на яйчниците
 
Възпаление от този тип е много често, докато сте на почивка, а симптомите често са болки в долната част на корема, около яйчниците, както и повишена температура. Това трябва да се лекува с антибиотици, предписани от лекар, а за да предотвратите появата му избягвайте студени напитки и ходене боси.
 
Ако все пак получите такова възпаление, докато сте на почивка, корема трябва често да се загрява и се излагайте на слънце. Затова следващия път, когато майка Ви каже, че трябва да пресоблечете влажния бански след къпането, не се смейте, а го направете.
 
Също така, за да се предпазите от тези случаи е препоръчително да приемате много пробиотици преди почивката и докато сте на почивка.