В епохата на социални мрежи, мнозина чувстват непреодолимо желание да покажат децата си в профила си, за да видят всички колко са сладки, интелигентни, и колко се гордеем с тях. Но малко хора си дават сметка колко е опасно това.
За сигурността на децата AdMe.ru изготви списък от мерки, които могат да ви се сторят прекалени, но могат да предотвратят рисковете. Това не означава, че трябва да бъде параноик и напълно да скриете децата си. Не. Просто бъдете разумни и знайте границите в тази инстаграм ера.

Не споделяйте снимки на полуголи деца, независимо колко са мили и невинни. За вас тези снимки може да са мили и забавни, но има доста болни мозъци, които не виждат нещата с вашите очи.

Не споделяйте снимки, от които вашето дете един ден ще се изчервява. Навярно мнозина имат такива снимки и се чудят защо родителите са им ги правили. В наши дни такива снимки могат да се превърнат в компромат.

Не публикувайте данни за местонахождението на детето.

Не публикувайте данни за местоположението на детето.  Дали това е училище , спортна зала или кръжок.  Някои индивиди могат да използват информацията за недобрите си намерения и лесно да проследят пътя и да стигнат до мястото където е детето.

Не споделяйте снимки, които показват увлеченията или хобито на детето

Знаейки какво харесват и от какво се увличат, децата лесно могат да бъдат излъгани в различни ситуации.
Премахнете всички изображения, които могат да представят официална информация за детето

Тази точка може да изглежда абсурдна, но има хора, които обичат да се хвалят в интернет с получени визи , паспорти и други документи . С пълното име или важен номер на документ, може лесно да се разбере , където детето живее и учи .

Не публикувайте снимки на децата в близост до автомобил

Тази информация е важна и за безопасността на родителите. В допълнение така също предоставяте информация на престъпниците. И за пример: след като тази снимка "игра на автомобили" е била публикувана в мрежата, родителите са попаднали зад решетките.

Не публикувайте снимки на детето си с други деца

Преди да качите снимка на детето си с негови приятелчета се замислета дали родителите на тези деца са съгласни