Кметът на белослатинското село Галиче - Ценко Чоков, беше уличен в още едно престъпление – освен проблемите с правосъдието, на главата му се стовари и обвинение за кражба на електричество.
Заради незаконно присъединяване към мрежата на негов обект e направена проверка от „ЧЕЗ България“, а след констатираните нередности е издаден констативен протокол за нарушение и са му начислени задължения от 49 501 лв. Сумата е за потребена енергия за 3 години назад, съобщава тази сутрин „Конкурент“.

Информацията не беше потвърдена, но и не беше отречена от енергийното дружество, което обслужва Западна България. От ЧЕЗ заявиха лаконично, че районът на община Бяла Слатина е много тежък за обслужване, тъй като кражбите на електричество са огромни, а загубите по мрежата възлизат на 45%, уточняват от изданието.

Според адвокат Светла Генова обаче, има достатъчно основание Ценко Чоков да заведе дело срещу дружеството, тъй като начисленото наказателно електричество е колкото потреблението на ток на цялото село Галиче.