Момченце на година и четири месеца изгоря живо в дома си вчера сутринта, а едно от братчетата му е с опасност за живота. Пожарът в съборетината лумнал при игра с кибрит на близнаците Методи и Сергей.
„Гадна кучка, мръсна и долна жена е Роза. Залости децата в стаята сами, подпря вратата отвън с паве, за да не могат да излязат, а тя тръгна да търси кафе и цигари. Всяка сутрин го прави, мръсна кучка”. Това разказва пред „Телеграф” братовчедката на безразсъдната майка – Мария. При инцидента починал малкият Ангелчо, а един от братята му близнаци Методи и Сергей е с опасност за живота в болница. Огненият ад станал в съборетина, в която живеело семейството на ул. „Липов цвят” 10 в столицата.
 
Роза Илиева има три деца. Близнаците са на по 3 годинки, а малкият Ангелчо се родил преди година и четири месеца. „Мъжът й я остави. Тя сама се оправя с децата, ама хич не ги гледа. Само ги зарязва сами и ходи навън да си търси цигари, ругаеше братовчедка й. около 8:20 часа вчера сутринта майката отново духнала и за да не излязат малчуганите, затиснала дървената врата с огромно паве. „Докато се усетим, започна да дими яко. Затичахме се, видяхме тухлата и опитахме да изкараме децата. Ангелчо обаче не искаше да излиза. Беше го страх и влезе под креватчето”, през сълзи разказа Мария.
 
Пожарът в съборетината лумнал при игра с кибрит на близнаците Методи и Сергей. „Ангелчо е спял в легълцето си, а братчетата му са започнали да палят клечки. Като влязохме вътре, единият гореше, бяха му се запалили дрешките”, разказаха съседи на Роза от кв „Подуяне”. По думите им децата неистово крещели и викали: „Мамо, къде си, мамо, отвори вратата”. На мястото след минути пристигнала и пожарната, която загасила пламъците. Сред останките в стаята на Роза обаче служителите се натъкнали на обгореното трупче на малкия Ангелчо. Близнаците незабавно били закарани в болницата. Единият е между живота и смъртта с тежки изгаряния, тъй като фаталната кибритена клечка била в неговите ръце.
 
Цялата ромска махала вчера беше настръхнала срещу Роза Илиева. „Тая гад само да я докопаме, ще я убием. Как може да си заключва децата така”, нареждаха един през друг съседите. Нито един от тях обаче не сподели защо всички са мълчали и са я оставяли да зарязва децата пред очите им, отбелязва "Телеграф". Майката била известна в целия район с нехайното си поведение и с факта, че не полага грижи за децата си. „Отивам сега да дам сведения в общината. Тая кучка да я затворят и да й вземат близнаците”, обясни братовчедка й, докато буташе количката с бебето си. Роза Илиева вчера беше задържана, а социалните не отговориха знаели ли са въобще за нейния случай.