Британският премиер Тереза Мей опита вчера да убеди поляците, живеещи във Великобритания, че продължават да са добре дошли, предаде Ройтерс.
Думите на Мей, която е на посещение във Варшава, са свързани със зачестилите съобщения за тормоз против поляци след референдума за членството на Великобритания в Европейския съюз.

"Искам да бъда ясна, че поляците в Обединеното кралство продължават да са добре дошли, ценим техния принос за страната ни", каза тя след среща с полския премиер Беата Шидло в полската столица.

"Осъждаме тези срамни и жалки нападения срещу полски и други общности след обявяването на резултатите от референдума", подчерта Мей.

В дните след референдума за членството на Великобритания в ЕС полското посолство в Лондон заяви, че е дълбоко обезпокоено от случаи, определени от него като ксенофобски тормоз срещу полската общност.

Около 790 хиляди поляци живеят във Великобритания според официални данни от 2014 година. Те втора по численост – след индийците – група жители, родени извън страната.