"Аз съм британски гражданин!" С тези думи 38-годишен англичанин беснееше на франкфуртското летище, а видеото стана много популярно в интернет.
Беснеещият пътник от Острова събори и трима немски полицаи на земята, след като разбрал, че полетът му закъснява. Клипът е заснет от друг пътник - полска рапърка, до гишето за чекинг на Луфтханза. Той започнал скандала, тъй като жена му е била съборена на земята, след като шумно се оплакала от закъснението. На клипа се вижда как англичанинът първо събаря служител на пода, след това удря още двама. Може да се чуе как наблюдаващата случващото се тълпа дюдюка и окуражава побойника, очевидно всички са били изнервени от закъсненията.
 


Нападението му секва ненадейно, когато той залита и ляга на земята. Говорител на полицията коментира: "Нападателят беше англичанин, който бе притеснен за съпругата си. Тя е имала сърдечни проблеми. Около 7000 пътници бяха блокирани на летището след като много полети бяха отменени и настроението определено не беше добро," призна говорител на летището. В момента англичанинът се разследва от франкфуртската полиция, която обаче уточни, „е случилото се няма нищо общо с тероризма.

Превод: БЛИЦ