Лекарите от Университетската болница за активно лечение "Дева Мария" в Бургас спасиха бебе, развило усложнения след раждане. След като е прекарал 10 дни в кувьоз, малкият Теодор е изписан жив и здрав, а щастливите родители не крият сълзите си от радост и не спират да благодарят на специалистите от отделението по неонатология.
Теодор се появява на бял свят на 8-ми юли в 09,25 ч. Бебето е с тегло 2,740 кг и височина 47 см., съобщава "Флагман".

"Роди се нормално, но после имаше проблеми, тъй като беше глътнало течност. Дишаше трудно, имаше възпаление и веднага след това интубирано", разказва пред Флагман.Бг развълнуваният родител Иван Апостолов.

Специалистите от болницата веднага забелязали проблема и поставили бебето в кувьоз. Прекарва 10 критични дни там. Благодарение обаче на непрестанните грижи на екипа на д-р Мария Търнева, която е началник на отделението по неонатология в УМБАЛ "Дева Мария", състоянието му е подобрено. На 22-ри юли, 16 дни в болница след раждането, бебето е изписано от здравното заведение живо и здраво.

"Искам да изкажа своите благодарности на отделението, на целия екип на д-р Търнева. Бяха много отзивчиви и показаха изключителен професионализъм", споделя щастливият баща.

Сега пеленачето си е вкъщи и се радва на непрестанните грижи на радостните си родители.