Само в най-тесен кръг премина днес погребението на изнасилвача от Стара Загора. Богдан Динев бе убит, след като нападна младо момиче.
След ковчега му били най-близките - мъжът има дъщеря приблизително на годините на Мария. Но хора с много опит в тъжните ритуали споделят, че погребението минало без обичайната тъга, вероятно и защото приживе Богдан не бил в добри отношение и с роднините си. Пред къщатата на убития ул. “Чая” 44 в Стара Загора нямаше некролог и жалейка, съобщава "24 часа".
 
Както БЛИЦ писа, Богдан Динев е с богато криминално минало. Прави впечатление, че в съдебните архиви той е описван като “български гражданин със средно образование, разведен, безработен, осъждан”.
 
На 10 ноември 2011 г. съдът е одобрил споразумение на Динев с прокуратурата, според което мъжът получава ефективна присъда от 8 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим, която да бъде изтърпяна в затворническо общежитие от затворен тип. За да стигне до присъдата, подсъдимият е признал, че на 10 юни 2011 г. в Стара Загора, “с цел да набави за себе си имотна облага, чрез заплашване принудил С. Г .С. да извърши нещо противно на волята му - да му даде сумата от 130 лева, и с това му причинил имотна вреда в размер на 130 лева, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив”.
 
В онзи момент Богдан Динев влиза в затвора, като са му приспаднати от присъдата дните, прекарани в предварителния арест.
 
Само 2 месеца по-рано, на 2 септември 2011 г., рецидивистът отново е в залите на районния съд в Стара Загора. Тогава той е признат за виновен в това, че “на 11 септември 2009 г. в Ст. Загора
се заканил с убийство на И. Т. И. и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му”, което му носи присъда пробация за срок от 9 месеца. В това време осъденият бил длъжен да се среща с пробационен служител два пъти седмично, което най-вероятно е ставало в затвора, където е изпратен малко по-късно.
 
Тези, които са познавали Динев, го описват като едър мъж с татуировки, плашещ дори с физиката си. Понякога работел като охранител. Градската мълва му приписва серия от изнасилвания на жени, останали неразкрити заради срама на жертвите и страха им да говорят. Дори в един от случаите младо момиче било скочило от висок етаж на къщата му и се потрошило цялото, само и само да избяга от насилника.
 
В същото време говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова каза през Би Ти Ви, че е още много рано да се правят изводи по случая. След задържането на момичето и повдигнатото му обвинение са назначени съдебномедицински експертизи на трупа на убития и на задържаната, разпитват се свидетели. Според резултата от тези експертизи обвинението срещу ученичката можело и да се промени.