28-годишен наркоман, болен от шизофрения, закла зверски майка си и дядо си в апартамент в столичния квартал "Хаджи Димитър". "Това е нещо, което не съм виждал и във филм на ужасите", заяви един от дознателите от СДВР. Телата на майката Марияна и на дядото Валентни били надупчени на решето.

"Ръгани са и сечени, сякаш са минали през месомелачка", заявиха разследващи. Близо 20 часа след двойното убийство, за което се предполага, че е извършено в сряда вечерта, във входа се носеше невероятна воня от труповете. Заподозреният за убийството Кристиян Николов Гочев вчера бе обявен за общодържавно издирване.

До разкриването на ужасната смърт се стигнало почти по куриозен начин. Полицаите първо открили захвърлената лична карта на Кристиян. Вчера около обяд полицаи от Пето РПУ отишли до апартамента да му я дадат. Никой не отворил, а униформените подушили миризмата на мърша. Накрая решили да разбият вратата и открили двата трупа. Телефонът на Кристиян не отговарял, станало ясно след позвънявания на номера, който дал вуйчото на Марияна, който живее в апартамент на долния етаж. Пред блока обаче липсвала колата на убития дядо Валентин, затова полицаите предположили, че Кристиян е избягал с нея.

Младежът е висок 1,87 см, тежи 85 кг, цялото му тяло е с татуировки, а ушите му са с флешове. "Нищо не работи, постоянно се мъкнеше с бира в ръка. Има приятелка - една червенокоска, която постоянно беше при него в апартамента", разказаха вчера съседи. За последно видели дядото Владимир в сряда привечер. Половин час по-късно се прибрал и Кристиян. Вероятно малко след това е станало убийството, предполагат полицаите. Мъжът бил лекуван от параноидна шизофрения. Но големият проблем на момчето били наркотиците.

Денят на Кристиян започвал около 8,30 ч. "Идва при мен и си купува стек кенчета бира "Ариана". Още тогава погледът му беше налудничав", разказа продавачка в близката бакалия. Историята с кенчетата се повтаряла и следобед около 16,30 ч. За последно Кристиян дошъл в магазинчето в неделя сутринта. В понеделник не се появил изобщо.

Майката Марияна се развела с бащата на Кристиян още когато момчето било малко. Живеела с родителите си. "Дядото Вальо дълго време гледа жена си на легло, беше болна и си отиде от рак", обясниха съседи. На Марияна, едра и здрава жена, пък й открили рак на гърдата.

Според полицейската версия Кристиян се е скарал с близките си за пари, необходими му за дрогата. После в изблик на ярост ги съсякъл.

Източник: standartnews.com