Искам да поздравя тези достолепни и достойни хора, които в един много важен момент излизат с това отворено писмо, защото разговорите в трипартийния формат (НФСБ- ВМРО - "Атака" - б. р.) малко зациклиха. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ лидерът на НФСБ и съпредседател на Патриотичния фронт Валери Симеонов по повод писмо от група български интелектуалци и общественици, с което те призовават патриотичните сили в страната за обединение на предстоящия президентски вот и номинират кандидат - президентска двойка - за кандидат-президент Красимир Каракачанов, а за вицепрезидент Явор Нотев. 
Чухме се г-н Каракачанов и се разбрахме тяхното предложение да бъде обсъдено спешно. Обсъждането вече тече и тази вечер ще имаме решение, съобщи Симеонов. 

Бих се обърнал към колегите от НФСБ да подкрепят това предложение. В крайна сметка целта е обединение на патриотичните сили. Да оставим зад гърба миналото, лошото, обидите и дрязгите, призова Валери Симеонов. 

Той обаче изрази притеснения дали ВМРО и "Атака" ще подкрепят предложението. Ще подкрепим тази двойка, ако бъде подкрепена и от другите две партии. Това са доказани личности, не са хора, хванати в последния момент. Влизаме в тази надпревара, за да имаме президент патриот, подчерта лидерът на НФСБ. В момента има един политически вакуум и дефицит на личности, каза Симеонов. 

По думите му кандидат-президентската двойка на АБВ Георги Първанов – Ивайло Калфин е несериозна, а победата на ГЕРБ не е предизвестена както се твърди. След изборите пак ще говорим, закани се Валери Симеонов.